неделя, 19 август 2012 г.

МЪРТВО БЕБЕ ВТРЕЩИ СМОЛЯН


Труп на Беклийца 

*Пиян гробар забравил 4-5-месечния плод и отишъл на другия ден да го загробва, него и шофьорът на катафалката ги чака административна санкция от Община Смолян                            

* Междувременно полицията, вдигната на крак, издирвала чие е бебето


Зловеща находка на ул. “Беклийца” в Смолян в района на гробищния парк втрещи във вторник вечерта 50-годишен мъж. Човекът открил мъртво бебе и към 17.13 часа  се обадил на тел. 112, а униформените пратили екип, който да разследва случая.
Действително има подаден сигнал, потвърдиха вчера от полицията, но не става дума за пеленаче, а за 4-5-месечен човешки плод след аборт. Той е трябвало да бъде загробен, но отговорният служител го е оставил без надзор, така минаващ наблизо възрастен човек се натъкнал на находката, посочиха от ОДП-Смолян. И уточниха, че не става дума за опасни отпадъци, които трябва да пътуват за екарисажа. Но уточниха, че техни хора са провели оперативно-издирвателни дейности, докато изяснат ситуацията, че не става въпрос за мъртво бебе, а за законно проведено прекъсване на бременността.
Всичко, което е трябвало да направим по случая, е свършено от наша страна, а отговорност към проблема има Обредният дом в Смолян, посочи вчера шефът на областната МБАЛ д-р Марин Даракчиев. Съдебният медик д-р Добрев също потвърди, че не се касае за подхвърлено мъртво пеленаче, както коментират из града. Но уточни, че по ситуацията са компетентни от ОД на МВР.
За съжаление грешката е в наш екип, посочи вчера секретарят на Община Смолян Замфир Копчев. Гробарят е бил в нетрезво състояние и не се е погрижил за трупчето, а го е оставил за другия ден - сряда.  Шофьорът пък, който го откарал до гробищния парк, не е изчакал като придружител гробарят да го върне и да се увери, че всичко е направено, както подобава. Двамата са дали вече обяснения в полицията. И при нас ще пишат писмени обяснения защо не са си свършили работата. Но при всички положения ще има административни санкции и ще им се търси дисциплинарна отговорност, заяви още Копчев.
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар