понеделник, 13 август 2012 г.

ОБЩИНАРИ ЧАТЯТ ЦЕЛИ НОЩИ ЗА ПОЛИТИКА

*Как се уреждат обществените поръчки и се канят ПРАВИЛНИТЕ ХОРА, дискутират във Фейсбук
* Партийните екскурзии предизвикват апетити...

Борислав Георгиев
Радой Краев
Общински съветници от Смолян по цели нощи не спят и чатят за политика, констатира “Родопи ВЕСТ”. Фейсбукът показва, че до 2 часа през нощта, а понякога и до 5 часа сутринта, общинарите има какво да си кажат я за обществените поръчки - кой и как ги печели, я за партийните постове - как се разпределят. Сън не ги лови, толкова близки са си станали, че преди да тръгнат на работа, бързат да се включат в спора. И дори понякога стигат до откровения - като Борислав Георгиев от ГЕРБ например, който на 4 август между чатенията си с Радой Краев от БСП с носталгия заявява: “Поне веднъж да ме бяхте водили на БУЗЛУДЖА или на НЯКОЕ СЪБРАНИЕ”. Причината за изявлението му е, че месеци след кметските избори БСП оповести, че самият Георгиев е бил член от 2 септември 2002 г. на основна партийна огранизация на левицата. И докато той отричаше, Стефан Бадев от “Родопска младеж” обясни, че още стоят данните му в книгата на социалистите, сиреч архивите са живи и всичко е доказуемо. 
Носталгията по тържествата на старопланинския връх сигурно събуждат апетити в създадената от Георгиев група “Аз съм ЗА: СМОЛЯН”, защото една дама възкликва: “на Бузлуджа, а и на много други екскурзии ходеха хора, които не знаеха кой точно ги води и защо и за да го казвам това, значи съм сигурна, те самите са ми го казвали...”  
 Коментарите на тази тема са доста по-постни, отколкото дискусията относно строителните обекти. Не става ясно дали Борислав Георгиев или зам.-кметът Марин Захариев обясняват пред аудиторията: “Г-н Краев, ако искате, елате да Ви дам списък с обектите, на които работят смолянски фирми. Те са сигурно 80-90%. От така попурлярните, според вас, шкарпи - повече от половината се работят от такива. Останалите сякаш  ще си донесат бетона отнякъде или ще назначат 200 човека от Бургас (май звучи познато)...Едно е да докараш хората от Бургас, Силистра, Асеновград, Хасково, София и къде ли не за обекти, които се работят по две години и за няколко милиона...И съвсем друго е да поканиш фирма с нужната категория да излее бетон (като време сигурно - за 20 дни), който така или иначе ще бъде купен от Смолян...”
На което Краев контрира: “Защо печелят фирми от Садово, Димитровград, Пловдив и др. градове, но не и от Смолян при положение, че дружествата от областния град отговарят на изискванията или просто с 3 оферти се канят само ПРАВИЛНИТЕ ФИРМИ”. А другите даже не знаели, че има такива възможности за работа, обяснява той. И иска отговор лично от заместника на кмета Николай Мелемов Захариев, а не да му препредават неговите думи.    
“Кой е.. мамата на средния бизнес в Смолян?”, възкликва в мрежата пък Васил Пеев. Диалозите обаче са на път да ни убедят, че няма нищо ново под слънцето. И много ни напомнят на репликата на уволнения от митниците Емил Димитров - Ревизоро, “едни куфарчета при всяка смяна на властта само си сменят направлененията - потеглят от една към друга партийна централа..."  
Ани ЛЮБЕНОВА  

Няма коментари:

Публикуване на коментар