вторник, 27 септември 2011 г.

СМОЛЯНЧАНИ ЩЕ ЗВЪНЯТ НА 112 ЗА НАВОДНЕНИЕ

СЛЕД МЕСЕЦ СИГНАЛИ ДО ВИК

*Оправили сме теча в първия вход, не сме получили сигнал от втория, обясняват от водната компания и се заричат веднага да отстранят аварията, която подкопава основите на блок

Дошли са, разкопали са, а тръбата избива в избата, обяснява Севда Мачокова. Нарушено е междублоковото пространство, може и човек да падне, деца играят наоколо, сочи дупката пък Пенка Даскалова
 Смолянчани са вдигнали ръце от местното ВиК, което почти месец викат заради избите си, които се пълнят с питейна вода. Ще звъним на 112, за да ни отводнят избите, заканва се домоуправителят на вх. Б в блок 15 на ж.к. Невястата Пенка Даскалова. В мазето тече вода, не можем да си приберем дървата, а сега им е сезонът, разказва и Севда Мачокова. Според живеещите в блока, сагата им с ВиК започва на 22 август. Над 10 пъти е звъняла до фирмата само домоуправителката Даскалова, отделно са звънели и останалите живущи, за да търсят помощ. В “Аварии” съм звъняла, на секретарката и на кой ли не във водното дружество, но резултат няма, каза вчера Даскалова и изброи един месец, в който тя и съгражданите й чакат помощ.
От ВиК веднъж обещават, че ще оправят проблема и пращат екип. Единия път дойдоха без инструменти, върнаха се да вземат къртач. Като дойдоха с къртача, се оказа, че нямат бургии, върнаха се да търсят и бургии, разказва жената, а драмата й силно напомня българския филм “Топло”, екранизиран преди около 3 десетилетия. Сиреч в България картинката не се е променила от времето на соца.     
Продупчиха една дупка на пода в избата, която най-вероятно отива в основите на блока и ангажиментът на ВиК към нас приключи, сочи още Даскалова и ни показва дупката. Процедурата обаче не е завършена, защото водата шурти в основите на сградата и въобще не е вкарана в тръба.
Ние плащаме 2.30 лв. вода на кубик, а тя е мръсна, чешмите са ни още с марли, разказва и Пенка. След като плащаме толкова, нека всичко да си е както трябва.
Потърсен за коментар, шефът на ВиК - Смолян, инж Атанас Атанасов лично се зае да провери случая и се зарече веднага да изпрати екип на място. Според него е имало проблем в първия вход на бл. 15, за който са му изпратили писмо още през месец юли. Там течът бил отстранен. Инж. Атанасов отрече да са постъпвали някакви сигнали от блок 15 през последният месец. Дали телефоният разговор се приема за подаден сигнал, не можем да преценим. Факт е обаче, че веднага след обаждането ни от ВиК са изпратили екип на място, който е констатирал, че има авария и е започнал работа по отстраняването й. Ако и това бъде свършено, на ж.к. Невястата ще си отдъхнат - хем ще си ползват мазетата по предназначение, хем няма да се пилее питейната вода.
Орлин КИСЬОВ  

Няма коментари:

Публикуване на коментар