петък, 16 септември 2011 г.

НАД 5000 ДУШИ ЧАКАТ В СМИЛЯН ЗА ПРАЗНИКА

10-ти събор "Бащино огнище"


Сафедин Чикуртев
 Над 5000 души очакваме тази събота в Смилян за 10-тия традиционен събор “Бащино огнище”, обяви за "Родопи ВЕСТ" кметът на смолянското селото Сафедин Чикуртев. И през миналите години под 4000 човека, съборът не е падал.
Според чергата си сме направили програмата за празника, който почва традиционно още в петък с младежка дискотека на открито в местността Блатата, посочи управникът. Кулминацията на тържествата е в събота - 17-ти септември. Още от 13 часа започват изявите на местните самодейци от читалище “Проф. д-р Асен Златарев”, тържеството няма как да мине без баш зевзечката Веселина Бабаджанкова и колегите й от трио "Шемет". Държавният ансамбъл за народни песни и танци “Родопа” ще изнесе празничен концерт, а смолянският оркестър "Перелик" ще весели смилянци и техните гости чак до вечерта. Заради младежите глас ще извисява пайнерката Валентина Кристи. Местната рок банда “Ужаззз” ще рефлектира на пейзажа с метал, хард рок и метъл балади. Вечерта ще приключи отново с младежка дискотека на открито.
Вратите ни са широко отворени, възползвам се от страниците на "Родопи ВЕСТ" да поканя всички да заповядат на нашият празник, за да е още по-весело, заяви с родопско гостоприемство кметът Чикуртев.
Орлин КИСЬОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар