събота, 24 септември 2011 г.

КИТАЙСКАТА СТЕНА БИЛА ПРАВЕНА СРЕЩУ НАС - БЪЛГАРИТЕ

Гостите от “Обединени българи” в кметството при Дора Янкова и Иван Апостолов
Великата китайска стена е правена срещу древните български племена. Това обясни в Смолян на среща с кмета Дора Янкова акад. Сергей Иванов, представител на Организация “Обединени българи”, която прави “Българиада 2011" у нас. Той поясни, че в нея участват 13 души от Казан и районите на Волжка България. Целта на организацията и форума е да проучват и изследват произхода на българския род, неговото разпространение по света, както и да откриват и регистрират наследниците на древната велика държава. По думите на учения, на изток от България, в района на Волжка България, Татаристан, дори Китай, има около 40 млн. българи.
Сега има множество дружества и организации на българите в различните азиатски и европейски страни, които издават научна литература и изследват историята, подчерта акад. Иванов, който заедно с доц. Рустан Абиев от университета в руския град Казан, и Тагер Албулгари - представител на Волжка България, се запознаха с председателя на ОбС в Смолян Иван Апостолов, секретаря Петър Харадинов и екипа на кмета.
В Уляновска област дори издават списание “Булгар тайм”. Готовност за общи проекти в изследването на родовата памет и културата изрази пред гостите градоначалничката Янкова. И подчерта, че българските Родопи са планина, в която са съхранени уникални традиции и разбирателство, пример за мирно съжителство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар