петък, 16 септември 2011 г.

ОСТРОВ В ГЪРЦИЯ И 1.5 БУТИЛКА ВОДКА ПРЕПИСВАТ НА КМЕТ

ТРЪГНА ИЗБОРНО ДЕМОРАЛИЗИРАНЕ

* Очаквам да има клевети и какви ли още не небивалици, разказва част от тях самият градоначалник на Смолян, който има чувство за хумор и досега показва, че приема с чест предизвикателствата 

* Смъртен случай и ГЕРБ-визита покъртили хората в Арда...

  Ще има много клевети, една част от тях ще бъдат направо неистини, ще има възможности за деморализиране на кандидатите, отговори в четвъртък на питане на младите лидери от Европа кметът Дора Янкова. Тя посрещна в кметството представители на младежки организации на страни от Югоизточна Европа. Кипър, Хърватска, Сърбия, Македония, Грузия и др. И съвсем простичко им отговори на въпросите за кризата и политиката у нас.
Кандидатът на ГЕРБ в момента мълчи, обикаля селата с един бивш кмет. Паралелно с това ползват повече посланията, които отправят оттук високопоставени държавни чиновници, в това число и министри, за да говорят неверни неща, наскоро имахме сблъсък с министър Дянков за неверни неща по отношение на един път с Гърция. Родопчани сме така сложени, че няма как да се случи груб сблъсък, по-скоро това се получава от привнесените външни пиари, които идват от София и почват да манипулират партийните централи. Не очаквам да е силно разкалян теренът, заяви Янкова. И сама разказа част от небивалиците, които й приписват.
В техните среди се казва, че сядам на работното си място с бутилка водка и до вечерта изпивам литър и половина. Такова чудо не ми се е случвало в живота. Това означава деморализиране на самия кандидат. Наскоро чух, че имам остров  в Гърция, бях чула, че там продават острови, за да си платят дълговете, но не знаех че аз имам.
Днес (бел. ред-четвъртък) в Арда откривахме учебната година и се потресох от чутото в селото. На 5-ти септември  там е починал Фичо - един познат гражданин, когото лично харесвах като човек. Сестра му беше вариант за кандидат на ГЕРБ за кмет. Но казват, че по същото време на 30 метра кандидатът за кмет на ГЕРБ в Смолян си е пил ракията, заедно със свитата - бившия кмет на града и един общински съветник. Докато
цялото село се събрало да изрази съпричастност към скръта на сестрата, която е тяхна активистка. Викнали линейка и свършили един куп други неща, само тримата кандидати останали безучастни - нито са изказали съболезнование на собствения си член, нито са спрели на висок глас да се радват на себе си, разказа предадената й покъртителна история управничката.
Участниците в срещата
Това са десните хора, те са малко по-други, особено когато вземат властта, затова Ви призовавам да бъдете по-активно изявени млади лидери-социалисти. Една голяма част от възрастните социалисти се навеждат притеснено, ние сме по-възпитаната група, по-интелигентната, затова социалисти и социалдемократи сме такова семейство. И по-трудно влизаме в сблъсък с такива хора, направи съпоставка градоначалничката. Впечатляващ е и президентският дебат, който върви днес в София. Впечатляващи са гафовете, в които сами се набутват, припомни това, което върви в национален мащаб Янкова. Но не пропусна да заяви, че  бащата на кандидата за вицепрезидент - ексминистъра на културата Стефан Данаилов, е роден в Смолян. И първото му излизане по време на кампанията ще започне от тук, както вече е разговаряла с него кметицата.
Кризата обаче дава отражение на живота и на смолянчани, отговори на поредното питане управничката. И чистосърдечно за пореден път посочи, че банкерите са безотговорни към финансовия капитал на света и най-бедните хора плащат цената на кризата. Защото нямат увеличение на доходите, но има инфлация. Заплатите са замразени. В същото време в България има несправедливо разпределение на активите. И тези, които направиха средства, сега си живеят в чужбина, отворили са си сметки, от които само с лихвите могат да живеят. А българите още неизлезли от една криза, влизаме в друга, която тепърва ще преодоляваме.
Орлин КИСЬОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар