четвъртък, 29 септември 2011 г.

БСП ОТКРИ КАМПАНИЯТА, САМО ДОРА С ПРОГРАМА

ВИЗИЯ ЗА СМОЛЯН И НЕГОВИТЕ ХОРА

*Депутатът от ПАСОК Ахилеос Царцарас от Ксанти даде рамо на своята приятелка Янкова, многократни скандирания “Победа” разтърсваха вчера сградата на РДТ

* Кмет с голямо сърце я нарече народният представител Димчо Михалевски и попита къде е бил колегата му и кандидат за кмет от ГЕРБ, когато признаха пътните на инвалиди само с железница, а такава в областта няма...

Кандидатите за кметове и общински съветници
Единствена от кандидатите за кмет на Смолян досегашният му управник Дора Янкова излезе снощи с конкретна програма за бъдещето на своята община. Представи я на препълнената с приятели, симпатизанти и партийци зала на РДТ при откриването на предизборната кампания на БСП за кмет на oбщината, кметове на населени места, листа за общински съветници и не на последно място - за президент на Република България.
Хиляда работни места прогнозира тя да подсигури по различните програми, по които Общината кандидатаства, въпреки че не това е работата на един кмет. Заварихме 16.11% безработица, която стопихме през 2008 г. до 8.12% или 829 безработни. А сега имаме 12.43%, няма как кризата да не ни се отрази, не скри пред множеството Янкова. Няма обаче мярка, по която Общината да е кандидатствала и проектът й да не е бил одобрен. 154 млн. лв. са привлечените инвестиции за 8 г. - това ли е фалиралата Община, за която говори един мой опонент, попита тя.
60 млн. лв. са влезли само за водния цикъл на Смолян, а Общината е една от 3-те в България, които са покрили изискванията на ЕС и до 2015 г. ще бъде първата община с напълно изградена канализационна мрежа, напомни тя.
Вложих всички усилия, за да впишем Смолян в европейските реалности, през мандата сключихме договори за 70 млн. лв. Асфалтирани са 30 км общински пътища, очерта част от картината на стореното под нейно ръководство градоначалничката. И за разлика от опонентите си зачерта съвсем конкретни възможности за развитие на  Смолян - с отварянето на  Обществен съвет в помощ на кмета, с превръщането на заглъхналия РДТ в Дворец на културата, по проект за фестивали.
Това, което е направила Янкова и нейният екип може да се пипне и да се усети. Не искаме власт заради самите себе си, а за да завършим започнатото и нашите деца да искат да се върнат в Родопите. Можем да дадем надежда и работа на хората. Това заяви водачът на листата за съветници на БСП инж. Атанас Устабашиев, който потърси подкрепата на съгражданите си в новата кампания за местни и президентски избори. Социалистите представиха един по един кандидатите си за общински съветници, залагайки на младата възраст -  40% от тях са в златната среда. Представени бяха и кандидатите за кмет на населени места в община Смолян.
Изненадващо, на сцената излезе и един приятел на Дора Янкова, депутатът Ахилеас Царцарас от ПАСОК, който като жител на Ксанти й даде солидна подкрепа, отваряйки очите на Смолян с думите, че винаги дава нашия кмет за пример на гръцките управници, насърчавайки ги да я копират.
Гръцкият депутат Ахилеос Царцарас специално дойде от Ксанти, за да подкрепи своята приятелка Дора Янкова
Знам какво означава борбата, която води г-жа Янкова за всеки граничен пункт, както и за този Арда- Паранести, подчерта Царцарас. Ние сме един народ, може да ни разделя една лента, наречена граница, но всички сме жители на Родопите, напомни той. И поясни, че за Дора може да говори до сутринта, но вярва, че смолянчани са я оценили най-добре.
Кмет с голямо сърце, нарече Янкова депутатът Димчо Михалевски, макар че родопчани са имали възможност през годините сами да се убедят в това, което е най-важното за един управник - да бъде близко до хората. Когато правителството нанесе жесток удар върху хората с увреждания, като ги прати да пътуват с железници в Родопите, визира той отрязаните пътни на инвалидите. Не чух управляващата партия и нейният кандидат от ГЕРБ в Смолян, който е мой колега, да се възпротиви на това. А когато Общината се опитваше със зъби и нокти да докара един лев инвестиции, а държавата намаляше разходите на общините, той пак не издигна глас в защита. Не чух като управляващ той да заяви, че хората в Родопите имат нужда от подкрепа, заяви още Михалевски. И подчерта, че когато корабът се клати, никой не сменя нито капитана, нито екипажа му. Това да помнят местните люде, когато идат до урните на 23 октомври.   
От името на Театрална школа “Юлия Огнянова” младо дарование поздрави Янкова, която не-веднъж е отговаряла с щедри жестове към културата, и покани всички на спектакъл на младите театрали на 7 октомври.
Препълната зала посрещна на крака Дора Янкова, скандирайки ПОБЕДА!
Многократни скандирания “Победа” и развени трикольори избухваха по време на речите. А неповторимата “Моя страна, моя България” на Емил Димитров, ни прикани да оценим за пореден път качеството на един доказал се през годините управник, който държи не само на държавността, но и на хората, които правят нашата държава.
Анета ТОДОРОВА

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар