четвъртък, 29 септември 2011 г.

ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ, АГИТИРАЛ В КМЕТСТВОТОТ

В СРЕДЕЦ

 *Съби Хаджиев иска 4-ти мандат, но си шета из кабинета, нямал временен заместник, алармират хората с жалби до “Родопи ВЕСТ”, ОИК и Общината 

* Да сдаде ключовете с протокол, препоръчаха вчера от ОИК 

* ОбС не може да се събере на заседание, ако до 7 дни преди вота не избере временен управник, то ще го назначи областният, сочи кметът на Неделино Илия Вълчев

Съби Хаджиев

 

Съби Хаджиев е кандидат за 4-ти мандат, но си ходи всеки ден в кметството и си прави агитации там на хората, които идват. Това алармира в редакцията на “Родопи ВЕСТ” Валери Хаджиев от неделинското село Средец. Няма кой да го спре, тъй като няма назначен временен кмет. Подал съм на няколко пъти устен сигнал в общинската избирателна комисия, но той е кандидат от ГЕРБ, а председателката Надя Хаджиева е от същата квота, така че още нямам решение по въпроса, заяви Хаджиев, който е бивш учител от школото в селото. И през 2003 и през 2007 г. Съби Хаджиев не е излизал в отпуск, макар послредователно да е бил кандидат за кмет ту от БСП, ту от зелената партия, после от ГЕРБ и сега пак е от партията на Бойко Борисов, пояснява човекът, който е алармирал за случая и председателя на ОбС Христо Петров. Той пък трябва да насрочи сесия за назначаване на временен управник, но още не го е направил.
Имам писмена жалба срещу кмета на Средец Съби Хаджиев, такава има и в ОИК, заяви вчера кметът на Неделино Илия Вълчев. Лошото е, че ОбС не може да се събере на заседание, тъй като общинските съветници са се разпуснали и са тръгнали да си водят кампанията - едни са кандидати за съветници, други - за кметове и трудно ще свикат заседание. Имаме обаче вече писмо и от областния управител инж. Стефан Стайков, който ни информира, че 7 дни преди изборите трябва да се назначи временен кмет и ако това не стане областният е в правомощията си да назначи кметове на населените места, поясни още Вълчев. По думите му Средец е голямо село и си има секретар, затова той  ще предложи секретарят да заеме временно поста, още повече че сега придвижва всички въпроси на съгражданите си, тъй като Хаджиев няма право по закон.
Имаме днес писменна жалба от трима граждани, внесена срещу Съби Хаджиев, заяви вчера и председателят на ОИК Надя Хаджиева. Поискахме проверка в администрацията - дали той е в законов отпуск като кандидат, изслушахме устните му обяснения, но е трудно доказуемо дали е правил агитация в кметството, затова препоръчахме на общинската администрация да направи предписания сградата да се използва само по предназначение. Възможни са два варианта - канцеларията да се запечата, но с документите в нея може да работи и секретарят. А другата възможност е с приемно-предавателен протокол Хадиев да издаде ключовете, което и препоръчахме, поясни Надя Хаджиева, за която това е първата жалба от избори ‘2011.       
Анета ТОДОРОВА       

Няма коментари:

Публикуване на коментар