четвъртък, 22 септември 2011 г.

ПАРТИЙНИТЕ КАНДИДАТИ ЗА КМЕТ, ЛИСТА и ПРЕЗИДЕНТ - С ЕДИН НОМЕР

НА ДВОЙНИЯ ВОТ

 * С различни номерца са местни коалиции и инициативни комитети * Най-желан постът в Неделино - 9 кандидати, най-малка натискация за Баните - двама

Зам. председателят на ОИК Слави Чаушев тегли вчера имената на партиите, а Христо Балабанов номер, така те формираха бюлетина 22 за Обединени земеделци.
  Партийните кандидати за кмет, листа за съветници и президент се оказаха с един номер - за да няма объркване на електората. Според жребия, който се разигра в ЦИК във вторник, под номер 2 ще се гласува за кандидатите на ГЕРБ, 4 е Съюз на десните сили, в които влизат СДС, Обединени земеделци, ДП, “Гергьовден”, ССД, БДС “Радикали” и БДФ, под номер 7 е ДПС, с 8 е БСП, а с 9 - АТАКА, под номер 13 са БЗНС, с 14 са РЗС, а със 17 ВМРО-БНД. ДСБ-то на Костов е под №11, Алексей Петров е под номер 12.       
Със същите номера ще трябва да играят и кандидатите им по места, които отиват на кметския вот. Сиреч за кандидат-президентската двойка на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов ще се гласува с номер 8, със същия номер е и бюлетината на кандидата за кметът на Смолян досегашният градоначалник Дора Янкова. С този номер се гласува и за листата на БСП за общински съветници, както и за кметовете на населени места в общината, поясни председателят на комисията адвокат Татяна Михайлова. Лично тя изтегли вчера имената на двама от членовете на комисията, които да дърпат номерца от 22 номер нагоре за местни партии и коалиции, а секретарят на ОИК Росица Генчева водеше стриктно протокол.
25 номер се падна на “Синята коалиция”, регистрирана на местно ниво в Смолян. Инициативният комитет за издигане на Димитър Кисьов е под номер 26. ПП “Комунистическа партия на България” е с номер 23. С номер 30 е ПП “Движение за европейска интеграция”, ПП “Движение за социален хуманизъм” е под номер 28. С 27 е Коалиция “Заедно за Смолян”. С номер 31 е ПП “Лидер”, а с 22 ПП ”Обединени земеделци”. Под номер 29 е ПП “НДСВ”, с 32 в бюлетината ще е ПП ”Партия на българските комунисти”. С 24 е Инициативният комитет за издигане на Десислава Балевска. Инициативен комитет за издигане на кмет на село Момчиловци - Мария Никова, е с номер 34, а Инициативният комитет за издигане на кмет на село Широка лъка - Анастас Стоев, е под номер 33. Или Смолян има 16 листи за общински съветници и два инициативни комитете за независими съветници, както и 7 кандидати за кмет на общината. Това са: Дора Янкова от БСП, Павел Петров от РЗС, адв. Бойко Младенов от ДПС, Димитър Трендафилов от “Лидер”, Костадин Василев - от “Заедно за Смолян”, Николай Мелемов от ГЕРБ и Зарко Маринов от Синята коалиция.
7 кандидати има и за кметуването в Девин - освен настоящият кмет инж. Здравко Василев - от ДПС, за поста се борят бившите градоначалници Юлиян Семчев от ГЕРБ и Федя Лазарев,от РЗС е Живко Чепишев, а Цветалин Пенков от Обединени за общината. Съби Кафеджиев е сменил боята и сега е от Атака, а бившият зам.министър от партията на Доган - Васил Войнов, сега е от ЕНП.
6 са претендентите за кметския стол в Борино - освен досегашният кмет инж. Октай Алиев, тук сили ще мерят: Мустафа Таир от “Бъдеще за Борино”, Али Валиев - Синята коалиция, но и ОДС си има човек - Димитър Арнаудов, Здравко Пашов Атака и Джамал Асанов от ГЕРБ. Само кметсвото в Баните не е толкова привлекателно - двама са претендентите за него - Велин Фиданов - от ГЕРБ и Райчо Данаилов, който е с коалиция. 6 са мераклиите за градоначалническия пост в Рудозем. Освен настоящият кмет Николай Бояджиев - от ГЕРБ, тук сили ще мерят Стефан Хубчев от БСП, Зарко Дурев-ВМРО-НИЕ,Румен Пехливанов - от коалиция с ДПС, Самир Дурев от РЗС и Хайри Делихусев-“Лидер”. 4 са претендентите и от Златоград - екскметът Младен Чаушев от “Заедно за Община Златоград”, Минка Салагьорова от Национален фронт за спасение на България, Христо Чипчев от Атака и досегашния кмет Мирослав Янчев - от ГЕРБ.
7 са и кандидатите за Чепеларе - настоящият кмет Георги Попов от БСП, от Обединените земеделци е бившият зам.-кмет Атанас Поповски, досегашният управник на Забърдо Валентин Черпоков е от ВМРО-БНД, бившия кмет на Чепеларе - Тодор Бозуков, е от ГЕРБ. СДС си има кандидат- Стефан Янков, а за Атака е Борислав Киряков, ДПС залага наАндон Великов.
За Мадан излизат 5 кандидати: Митко Петагов - НДСВ, подкрепян в листата от досегашния кмет Атанас Иванов, Синята коалиция издига д-р Хасан Хаджиев, ГЕРБ е зад Расим Кехайов, Фахри Моллаисенов е от ДПС, а БСП излиза с Мария Близнакова.                
За Доспат мераклиите са също 5 - Пламен Станоев от РЗС, екскметът Красимир Долев от НДСВ, Росица Бумбова- от БСП, Пламен Айвазов от ДПС и променилият цвета Антим Пържанов - сега от ГЕРБ.
Най-голяма е битката за управлението на Неделино - 9 искат стола на градоначалника. Бившият кмет Стоян Беширов - сега от Българска социалдемократическа партия, Боян Кехайов- инициативен комитет, същото е и за Ясен Тодоров, и за Здравко Дуганов, Христо Петров е от “Лидер”, Деян Ръжев е от ОДС, Стоян Минчев - Обединена социалдемокрация, Сашо Бабачев - БСП.
Орлин КИСЬОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар