сряда, 28 ноември 2012 г.

ЗА ДВА РАБОТНИ ДНИ: ПРОЕКТИ ЗА 11 МЛН. ЛВ. РАЗПИСВА РУДОЗЕМ

Румен Пехливанов
За два работни дни - днес, вторник, и в петък, 2 проекта разписва Община Рудозем - за общо 11 млн. лв. Всички те са защитени пред Държавен фонд “Земеделие” и са по Програмата за развитие на селските райони.
Днес от 15.30 ч. във ведомството на Мирослав Найденов е подписването на договора за изграждане на спортна зала и три спортни площадки - в града и в най-големите села на Общината. Става дума за Рудозем, Чепинци и Елховец.
За първи път пограничният град има шанс да се сдобие със своя зала за спорт, и то голяма. 13 вида ще могат да се практикуват в нея - от футбол, до баскетбол и хандбал. Ще има зала за борба и вдигане на щанги, специално помещение е отредено и за фитнес-зала, така че нашите спортисти ще има къде да се подготвят, разказа вчера кметът Румен Пехливанов.
Подписаният пък от него в петък проект за пътища засяга три населени места и е на стойност 5 134 000 лв. Той решава проблемите с пътната инфраструктура на жителите на махала Дуревска към село Чепинци и селата Борие и Рибница. И трите отсечки опират до Републиканска пътна мрежа в “Път 2-86 - Пловдив-Асеновград-Смолян-Рудозем-Елидже” и досега не са финансирани за ремонт или реконструкция. Четвъртият, който също опира в “Път 2-86”, е за селата Грамаде и Оглед, сочат от кметството. При предходния кмет на Общината има частично асфалтиране с частично разплащане в Грамаде и Оглед, и с това според настоящия градоначалник е отрязана възможността за кандидатстване в това направление.
До одобряване на проекта се стигна, след като тази година е дадено разрешение на кмета от Общински съвет-Рудозем за кандидатстване. По време на заседание на ОбС по въпроса общинската управа е остро критикувана от опозицията за отказа да започне изпълнение на проект за с.Мочура по същата мярка. Но според градоначалника слабостта на проекта за Мочура е, че не решава проблема като цяло с пътя и пропуска “получерния” път на селата Пловдивци и Корита.
Затова настоящата управа готви проект за 3-те населени места от началото на Пловдивци през Корита до Мочура.
Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар