четвъртък, 1 ноември 2012 г.

ЕДНОМИЛИОННИЯ ЧИФТ СКИ-БЕГАЧКИ ПРОИЗВЕДЕ "АМЕР СПОРТС"

Едномилионния чифт ски бегачки произведе вече фабрика “Амер спортс” в Чепеларе. Цялата история е изписана върху уникалния чифт - от произвеждането на първите бегачки под връх Мечи чал от 2007 г. насам до наши дни.
Общо 800 хил. чифта ски ще излязат тази година от портите на завода, независимо от по-слабия сезон. Причината в спада пък се дълж
и на безснежната предходна зима в цяла Европа и Америка и естествено втората причина е кризата в световен мащаб. Обикновено периодът до Нова година е най-силен - тогава са 50% от продажбите, а след това са останалите до март месец. Ски спортът е все пак сред луксовете, не е продукт от крайна необходимост, което и обяснява стагнацията в този бранш.
Алпийските ски запазват своята производителност, тъй като са по-стабилни и могат да се карат и при глетчер, и изкуствен сняг, сочат специалисти.
Това обаче не пречи заводът, под ръководството на инж. Кръстьо Вангелов да се развива възходящо и да е един от най-стабилните в Смолянска област с постоянно наетата работна ръка. Вече е завършена новата административна сграда и управлението на “Амер спортс” - България, е в завод №1, сочат от града под Мечи чал.
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар