вторник, 6 ноември 2012 г.

ЗА СПЕКУЛА С ДЪРВАТА АЛАРМИРА ДЕПУТАТЪТ ДИМЧО МИХАЛЕВСКИ

Какво ще направи правителството, за да няма спекула с дървата, попита вчера по време на парламентарния контрол народният представител от Смолянско от квотата на БСП Димчо Михалевски. И заяви, че досега е добита само 2/3 от дървесината, а 50% от нея отива в Гърция. Затова пък хората по места стоят без дърва, а идва зима, което ще се окаже се
риозен проблем само след месец. На питането му земеделският министър Мирослав Найденов бе лаконичен, че на корен дървата за огрев са с цена 12 лв., а отрязани на пътя се продават за 36 лв. кубика. Кметовете по списъци ги дават за добив по места. Той обаче нямало да влиза в подробности, за да не се повтаря, защото бил обяснявал вече тези неща.
Остро възразявам срещу такъв отговор, възпротиви се Михалевски. И визира, че работата на министъра, а и на всеки член на това правителство е била да отговаря на въпросите на народните представители, които питали за политиката на правителството.
Имате ли наредба? Не! Въпросът ми е актуален, това е несериозно, вие умишлено провеждате тази политика на хаос и утре, като стисне снегът дървата да са по 80 лв. кубика, вметна той. И напомни, че няма ясни параметри за добив на дървесина за преработка, за строителство или пък за дърва за огрев. Големите фирми вземат пакетите, а после играят за цени, десетки пъти по-големи от техните на кубик.
Острото му изказване явно предизвика смеховка у част от депутатите от ГЕРБ, което пък накара народният представител да ги нареже и управляващите. До каквото се докоснете, става проблем, депутатите сте на топло и може да ви е смешно. Но на хората не им е смешно, визира той обикновените хорица, които не могат да се доберат до тях.
Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар