понеделник, 19 ноември 2012 г.

ДВА ТРУПА “ПРОГОВАРЯТ” - РАНИТЕ ПО ШИЯТА НА ГЮЛШЕН СА ПРИЧИНЕНИ ОТ МЛАДЕН

* Категорична е допълнителната съдебно-медицинска експертиза 

* Причината за смъртта на младата 33-годишна майка обаче е заради скока й от 5-ия етаж, драмата остава за родителите на двамата и за децата на Гюлшен

Раните по шията на Гюлшен са причинени от Младен Златков. Това е установила назначената допълнително съдебно-медицинската експертиза след смъртта на 33-годишната жена, полетяла на 7 юни от 5-ия етаж на хотел “Соколица”. Драмата тогава разтърси Смолян, а и България, тъй като минути след смъртта на жената, се хвърли и 34-годишният мъж, само че от 11-ия етаж на сградата. Двамата оставиха 10-месечно момиченце, което веднага бе настанено в дом. Месец по-късно е дадено за отглеждане във фамилията на майката, след проверка на социалните, че новите настойници на малката Мадлен имат социално-битови условия и ще се грижат добре за нея.
Причината за смъртта на жената, според аутопсията, е настъпила вследствие на масивен вътрешен кръвоизлив, причинен от падането. Още тогава изникваха въпроси, дали то не е съпричинено или става дума за самоубийство. И коя жена би посегнала на себе си при условие, че в хотелската й стая ще заплаче дете, за което се е грижила много добре, а е оставила и друго, 10-на години по-голямо момче.
В стаята са намерени и капки кръв, които наведоха още тогава следствието на две версии, че е имало схватка между Гюлшен и Младен, или че жената сама е посегнала на себе си, но след като не е успяла, се е хвърлила. От думите на униформените, правили оглед на стаята тогава излезе, че тя е била затворена отвътре. И остана питането могъл ли е Младен да посегне на жената, с която е живял на съпружески начала. И която е идвала често при него на свиждане в затвора, въпреки двете му присъди. След смъртта му обаче, по него са намерени капки кръв, а при назначената биологична експертиза недвусмислено е установено, че те са на Гюлшен. Това посочи вчера говорителят на Окръжна прокуратура Иван Спиров. Сиреч, жената е била още жива, когато се е наранила, както сочи следствието.
Това налага назначаване на допълнителна съдебно-медицинска експертиза, за да се установи дали раните по шията и врата й, са причинени от самонараняване или не. Повторната експертиза е направена отново от същия съдебен медик на МБАЛ-Смолян, и тя установява, че не става дума за самонараняване, а са причинени от мъжа.
Това обаче ще нищи следствието, за да го докаже със сигурност, макар че новата следа не променя резултата - двамата са мъртви, а причината за смъртта на жената не е от порезните рани, а от падането.
Във фаталния за двойката ден, полицаите са повикани от работник в хотела на тел. 112 заради полетялото минути по-рано тяло на жената. Те не са успели да стопират мъжа, който вече бил на път да се самоубие отвисоко. На етажа е открито тефтерчето му, в което е написал, че си отиват две влюбени сърца. Думите му за сбогуване са един вид обяснение, че не е посегнал на жената, дарила го с момиченце. На гърба му обаче висят две присъди, които той не признава до последно. И минути преди смъртта си твърди, че има съдебна грешка. А съвсем ниският срок на наказанията, които е трябвало да изтърпи за тях в затвора, поставят множество въпросителни около предишните престъпления - блудство и изнасилване.
Настоящото разследване, чиито срок е удължен, трябва да приключи пък през декември. Едва тогава делото ще влезе в съда, но истината при всички положения ще остане между двамата, които вече не са между живите. Единият от тях явно не е могъл да продължи живота си с мисълта, че ще бъде отново виновен. Докато за другия - едва ли ще се намери пълна яснота на картината. Драмата обаче ще остане за близките и на Младен, които живеят в Неделинско, и за близките на Гюлшен - в Кърджалийско.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар