вторник, 19 март 2013 г.

ОТ НЕМОТИЯ: 34 ГОДИШНА ЖЕНА СЕ ОБЕСИ



* За мъртвата Шанай от Грохотно, ни алармираха покрусени чак от Истанбул...


 34-годишна жена посегна на живота си. За потресаващата случка алармира "Родопи ВЕСТ" нейн познат, който живее в Истанбул. Човекът бе покъртен  от факта, че млад човек може сам да сложи край на битието си. И то по думите му - от немотия. Боли ме, че хората от Родопите - преди няколко дни имаше аналогичен случай и в Кърджалииско, прибягват до крайни мерки - един вид нашенско ,,харакири" с нарастваща тенденция, писа ни човекът.
Става дума за Шанай, която в неделя към 17.40 часа се е обесила в девинското село Грохотно. Намерена е в дома й, висната на въже. А за грозната гледка, близкият който я е открил е подал сигнал веднага на тел. 112. При първоначалния оглед няма данни за насилствена смърт, посочиха вчера от ОД на МВР. Аутопсията може да каже обаче с категоричност дали това е така. По случая е образувано досъдебно производство.
Жената обаче оставя шестокласничка, момиченце. Работила е като шивачка, а непосилен за нея заем по думите на запознати, я е накарал да предприеме тази фатална стъпка. Нищо че парите дори нямат 3 хил.лв., на село те са голяма сума.  
Посегателството върху личния живот, не е изолирано явление, не минава и седмица без някой в областта да го направи. А с настъпването на пролетта депресиите се увеличават, сочи статистиката, която от години следи този процес. По-лабилни, като че ли са по-младите, които не чувстват зад гърба си подкрепа. Но  не са редки случаите когато и хора в съвсем зряла възраст вземат такива фатални решения. В последните месеци кризата дотяга все повече и повече, и отключва желание за спасение в най-непонятното - слагане на точка на живота.         

Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар