събота, 2 март 2013 г.

ОТ ДЕВИН: ПИШАТ НА ПРЕЗИДЕНТА ДА ПОМОГНЕ ЗА БОЛНИЦАТА


* ОбС-Девин да гласува оценката, а и няма обещаните средства от министерството на финансите напомнят от МБАЛ-Смолян, от където вече са регистрирали дъщерното дружество

   Писмо до президента Росен Плевнелиев ще пише Девин с молба за съдействие, за да не прекъсва процеса по учредяване на дъщерното дружество на болницата в Смолян. Такъв изход от кризата с медицинската помощ там видя БСП на областно ниво. А писмото-апел, е на общинския председател на структурата там Николай Мартинов, който е и зам.-председател на ОбС. Още идната седмица то ще бъде пратено на президента, за да не се окаже, че Девин е закъснял и това не е на дневен ред пред служебното правителство, което ще поеме властта. Това заяви в петък областният председател на социалистите и член на Висшия партиен съвет Дора Янкова. Според нея кметът на Общината Цветалин Пенков ще търси среща с Плевнелиев, за да може да се финализира започналия процес по създаване на филиала към МБАЛ-Смолян. А министерството на финансите да отпусне обещаните средства за финансиране. И девинчани да имат шанса болницата им да отвори врати.
Дъщерното дружество вече е регистрирано в търговския регистър, но все още не е изяснен проблемът проблемът със собствеността на болницата, заяви вчера изпълнителният директор на МБАЛ "Братан Шукеров"  д-р Марин Даракчиев. Предоставена ни е оценка на болницата в Девин, но тя не е гласувана от ОбС. А доколкото разбираме, там има промяна и в председателя на Общинския съвет. Сами разбирате, че ни е необходим предвидим партньор, а и финансирането от страна на Министерство на финансите не е осигурено, вметна той. Би могъл да се отвори проблем и ако има запори върху имота и съдия-изпълнител обяви сградата за продан, не скриха от Смолян част от проблемите, които могат да се появят около отварянето на филиала.   

Ани ЛЮБЕНОВА    

Няма коментари:

Публикуване на коментар