събота, 30 март 2013 г.

ДАВАТ ФИДАНКИ В ДЕВИН, СМОЛЯН И ЗЛАТОГРАД

* Между бор, смърч, бреза и акация могат да избират родопчани

Традицията за безвъзмездно даване на неплодородни фиданки в Седмицата на гората, която почва от 1 април - понеделник, ще бъде спазена и сега от горските. Трите разсадника, които са на територията на Смолянска област ще предоставят на гражданите иглолистни и широколистни видове, а и любителите на декоративните сортове няма да останат излъгани. От ДГС-Златоград, от 10.00 ч. пред административната сграда на стопанството ще раздадат 200 дръвчета. Става дума за по 50 кестена, конски кестен, акация и зелена дугласка, което е също иглолистен вид, пренесен у нас от Америка и Канада.
В сряда от 11,30 ч., в Смолян, пред сградата на Общината - на локалното платно, горските от ДГС-Смилян, ще раздадат на смолянчани общо 5000 дръвчета. Брезите са  500, а зимния дъб - 1000 броя,    има и киселица - 500, а от характерните за Средните Родопи смърчове ще бъдат дадени 2000 бройки. Любителите на бял бор ще имат възможност също да си вземат за своите дворове и вили, тъй като за тях са преброени 1000 дръвчета.
В петък пък от ДЛС - Извора, от 10 ч. пред административната сграда на стопанството ще бъдат предоставени на гражданите 300 фиданки, от тях 100 - са джанки, а 200 са от декоративния вид птиче грозде.
 

Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар